A vízből mentést gyakorolták a tűzoltók és az együttműködő önkéntesekA vízből mentést gyakorolták a tűzoltók és az együttműködő önkéntesek
2018. augusztus 09. 11:12

A háromnapos gyakorlat igazgatóságunk búvárszolgálatának szakmai felügyelete mellett zajlott.

Huszonharmadszor is TűzkakasHuszonharmadszor is Tűzkakas
2018. augusztus 05. 19:38

Augusztus első hétvégéjén zajlott a Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Bajnokság a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület rendezésében. A hagyományoknak megfelelően a paksi ürgemezei strand forró homokján rúgták a bőrt a csapatok. A cél a vándorkupa elhódítása volt a tavalyi győztes jászberényiektől, ami végül a pécsieknek sikerült.

Önálló beavatkozásra jogosult önkéntes tűzoltó egyesület Nógrád megyében isÖnálló beavatkozásra jogosult önkéntes tűzoltó egyesület Nógrád megyében is
2018. augusztus 04. 17:12

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság augusztus negyedikén rendezte meg a megye első önálló beavatkozásra jogosult egyesülete, a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület útnak indító ünnepségét. Augusztus elsejétől a Nógrád megye legdélebbi pontján fekvő településen szolgáló önkéntes tűzoltók a hivatásos kollégák jelenléte nélkül is beavatkozhatnak tűzesetek és műszaki mentések helyszínén.

Zárófordulóját tartották az I. Zala Tűzoltó KupánakZárófordulóját tartották az I. Zala Tűzoltó Kupának
2018. július 31. 12:54

Az I. Zala Tűzoltó Kupa negyedik, egyben zárófordulóját tartották július 28-án Balatongyörökön, ahol ragyogó nyári időjárás fogadta az önkéntes tűzoltó egyesületek versenyzőit a Balaton-partján kialakított versenypályán.

Éves ismétlő gyakorlaton a Hármashatár MentőcsoportÉves ismétlő gyakorlaton a Hármashatár Mentőcsoport
2018. július 18. 13:00

Szakonyfaluban, július 13-án rendezték meg azt az éjszakai gyakorlatot, amelynek célja Szentgotthárdi Járási Hármashatár Mentőcsoport nemzeti minősítésének megőrzése volt.

A tűzoltás vezetésére jogosultakat képeztékA tűzoltás vezetésére jogosultakat képezték
2018. július 13. 12:26

Ezúttal pénteken került sor a tűzoltás vezetésére jogosult állomány képzésére a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Túrázóknak segítettek az önkormányzati és az önkéntes tűzoltókTúrázóknak segítettek az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók
2018. július 12. 09:33

A felázott talaj miatt nem tudta nem tudta elhagyni a Szilvásvárad melletti Szalajka-völgyben található Istállós-kői-barlang kijáratát huszonnyolc kiránduló, szerda délután.

Katasztrófavédelmi GyerektáborKatasztrófavédelmi Gyerektábor
2018. július 10. 15:47

Az idén hatodik alkalommal került megrendezésre a Salgótarjáni Tűzoltó Gyermektábor, melyen közel 30 gyermek vett részt az elmúlt héten.

Kitettek magukért a pusztamonostori önkéntesekKitettek magukért a pusztamonostori önkéntesek
2018. július 10. 09:56

Július 6-8. között Tatán rendezték meg a IX. Országos Ifjúsági, illetve a VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyt. Jász-Nagykun-Szolnok megyét a két viadalon a Pusztamonostori Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviselte.

Zala megyei önkéntesek is részt vettek az Országos Hagyományőrző Tűzoltó VersenyenZala megyei önkéntesek is részt vettek az Országos Hagyományőrző Tűzoltó Versenyen
2018. július 09. 14:43

A hétvégén, július 6-8. között tartották meg Tatán a IX. Országos Ifjúsági és a VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyt. A rendezvényt a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ), a tatai önkormányzattal együttműködve, a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetséggel közösen szervezte meg. Az Esély Budapest Alapítvány tatai táborában és a Tatai Olimpiai Központban megtartott versenyek szervezésében a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is részt vett.

Hírarchívum


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek