Hétvégi események
2019. március 25. 02:10
Heves megye tűzoltói harmincöt tűzesetnél és hét műszaki mentésnél avatkoztak be a hétvégén.

Szombaton jellemzően szabadtéren keletkezett tűzesetekhez vonultak a lánglovagok. Eger, Gyöngyöstarján, Tarnaméra, Csány, Egerszalók, Mátraterenye, Egerbocs, Átány, Szilvásvárad, Bükkszentmárton határában elszárad növényzet, gaz, száraz fű, valamint erdők aljnövényzete égett. Az emberi gondatlanságból eredő, valamint a rendkívül száraz időjárás miatti tűzesetek felszámolása nagy energiát igényel a tűzoltók részéről, ezenkívül a környezetszennyező hatása is jelentős.

Vasárnap is számos avartűzhöz vonultak a lánglovagokat. A hivatásos tűzoltók mellett az önkormányzati és az önkéntes tűzoltókat is több szabadtéri tűzhöz riasztották, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a változó kiterjedésű tüzeket.

A szabadtéri tüzeken kívül négy jelentősebb káreset is történt vasárnap:

A délelőtti órákban összeütközött két gépkocsi a 21-es főút 2-es kilométerszelvényénél, Hatvan térségében. A baleset következtében az egyik jármű az oldalára borult. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a műszaki mentési munkálatok során áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Délután teljes terjedelmében égett egy körülbelül húsz négyzetméteres melléképület Sirokban, a Temető utcában. Az egri hivatásos tűzoltók három gépjárművel vonultak, majd két vízsugárral elfojtották a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szintén délután történt, hogy összeütközött egy motorkerékpár és egy személyautó a Bátor és Bükkszék közötti útszakaszon. A motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az ő életét sajnos nem lehetett megmenteni. Az egri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a műszaki mentés során az elhunyt személyt az út menti hasadékból kiemelték. Az autóban két ember utazott, őket a mentők ellátták.

Az éjszakai órákban teljes terjedelmében égett egy mozdony a vámosgyörki vasútállomáson éjszaka. A tűzesethez a gyöngyösi hivatásos, a jászárokszállási önkormányzati valamint a vámosgyörki önkéntes tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral elfojtották a lángokat. Az eset során senki nem sérült meg.

Fotó: Fazekas Gábor tű. tőrm. / Tóth Gábor tű. őrm. / Maksa Lajos tű. őrm.


Forrás és kép: http://heves.katasztrofavedelem.hu/hirek/2627

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek