A 12. hét jelentősebb káresetei
2019. március 25. 10:09
Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 413 alkalommal riasztották, amiből 333 tűzeset volt.

Teljes terjedelmében égett egy csűr Tiszakarádon, a Berceli utcában március 18-án. Az üresen álló, kétszáz négyzetméter alapterületű, faszerkezetű melléképület tüzét a cigándi és a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók oltották el. Az eset során senki sem sérült meg.

Huszonöt helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók szabad területen keletkezett tűz miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében március 20-án. A sátoraljaújhelyi és a tolcsvai egységek Erdőhorváti határában oltották a tüzet, ahol huszonöt hektáron égett le a száraz növényzet és egy hétvégi ház is kigyulladt. Sáta külterületén, harminc hektáron pusztított a tűz, ott az ózdi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Györgytarlónál több helyszínen, összesen mintegy négyszáz hektárt érintett a tűz. A lángokat a cigándi, sátoraljaújhelyi, szerencsi és a kisvárdai hivatásos tűzoltók oltották el, a munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Két személygépkocsi ütközött össze a 35-ös számú főút 14-es kilométerszelvényében, Sajószögednél március 20-án. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók a mentőkkel közösen kiemeltek egy sérültet az egyik autóból és áramtalanították a balesetben érintett járműveket. Az ütközés következtében hárman sérültek meg.

Teljes terjedelmében égett egy lakóház szobája Szihalmon, a Kossuth Lajos úton március 23-án. A káresetet a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók számolták fel, a munkálatokban a helyi önkéntes tűzoltók is segítettek. A tűzben senki sem sérült meg, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonaik segítettek.

Teljes terjedelmében égett egy száznegyven négyzetméteres ikerház Alsózsolcán, a Klapka György úton március 24-én. A tüzet a miskolci és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók oltották el, a munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egységek egy háztartási gázpalackot eltávolítottak az ingatlanból, amelyet visszahűtöttek. Az eset során senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében a helyi önkormányzat segített.

Fotó: Illusztráció


Forrás és kép: http://baz.katasztrofavedelem.hu/hirek/4756

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek