A hétvége eseményei
2019. március 25. 02:16
2019. tizenkettedik hetének hétvégéjén 68 segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken tizenhárom, szombaton huszonhárom, vasárnap tizenöt szabadtéri tűzesethez riasztották Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltóit. A beavatkozók több vízsugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Pénteken a kéményben lerakódott korom izzott Petneházán és Zsarolyánban. A baktalórántházi és a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók az izzó részeket kéziszerszámok segítégével távolították el.

Nyolcvan négyzetméteres családi ház tetőszerkezete égett ötven négyzetméteren Nyírmadán. A tűzesethez a baktalórántházi hivatásos és a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók vonultak, kiérkezésük előtt az ingatlanból egy 12,5 kg-os gázpalackot kihoztak, amelyet hőterhelés nem ért. A beavatkozók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Szombaton a korom égett Ajakon egy családi ház kéményében, amelyet a kisvárdai hivatásos ás az ajaki önkéntes tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolítottak el.

Vasárnap egy lakóház tetőszerkezete öt négyzetméteren, a ház mellett szabadterületen égett tíz négyzetméteren a száraz fű Pátrohán a Váci Mihály utcában vasárnap délután. A kisvárdai hivatásos tűzoltók vonultak a tűzesethez, amelyet egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltottak el.

Árokba csapódott egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Vasmegyernél. A járműben egy ember utazott, aki a helyszínen életét vesztette. A gépkocsiból szivárgott az üzemanyag, amelyet az ibrányi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével megszüntettek.

Baktalórántházán egy lakóház udvarán lévő melléképületre  szakadtak rá egy diófa ágai. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók dugólétra, mentőkötél és motoros-láncfűrész segítségével távolították el a fát. Személyi sérülés nem történt.


Forrás és kép: http://szabolcs.katasztrofavedelem.hu/hirek/6016
Fotós: Nyíregyháza HTP

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek