A három nap alatt történt a megyében
2019. március 25. 09:04
Rengeteg avartűzhöz riasztották a Hajdú-Bihar megyei tűzoltókat. A hivatásos tűzoltók mellett, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók is vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a tüzeket. Ezen kívül számos műszaki mentésre is vonultak az egységek.

Péntek délelőtt Hajdúsámsonban, a Fecske utcában a vasúti töltés és a földút között égett a gaz foltokban. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet. Püspökladányban, a Zrínyi utcában is szabadtéri tűzhöz riasztották az egységeket. Ezerhatszáz négyzetméteres területen lángolt a gaz. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték el a beavatkozást. Délután Nádudvar külterületén a csatorna parton ötszáz méter hosszú és négy méter széles sávban égett a nádas. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Püspökladány és Nádudvar között ezer négyzetméteren égett a száraz fű és kilenc körbála. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Mikepércsen, a Vasút utcában nyolcszáz négyzetméteren lángolt száraz avar. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal végezték az oltást. Nádudvar határában másfél hektáron égett a nádas délután. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók avatkoztak be egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. Ezer négyzetméteren Hosszúpályiban, a Homok utcában égett a gaz. A létavértesi önkormányzati és debreceni hivatásos tűzoltók avatkoztak be vízsugárral. Zsáka közelében a Vasvári Pál utcában égett az avar ötszáz négyzetméteren. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Ezer négyzetméteren égett a száraz avar Hosszúpályiban, a Homok utca végében. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Szabadtéri tűz volt Kabán, amelyet a kabai önkéntes tűzoltók oltottak el egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. Hajdúszoboszlón a csatorna parton a nádas égett, ott a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Monostorpályi külterületén is égett az avar. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. 

Szerszámok, bútorok, melléképület és családi ház is lángolt péntek Berettyóújfaluban, a Tavasz körúton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították az épületeket és két vízsugárral oltották el a tüzet. A házból a család rokonokhoz költözött ideiglenesen. A nagy füst miatt a tűzoltók megkérték a közeli óvoda dolgozóit, hogy csukják be az ablakokat a beavatkozás idejére. A tűz során nem sérült meg senki.  

Hajdúszováton, a József Attila utcában szivárgott a gáz, ezért a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók a területet biztosították és áramtalanították. A gázszolgáltató kijavította a hibát.

A Keleti hídnál, Hajdúszoboszló közelében két épület gyulladt ki. Az oltást a debreceni hivatásos tűzoltók végezték. A tűz keletkezési okát vizsgálja a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

Két személygépkocsi ütközött össze péntek Debrecen közelében a 48-as számú úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, a mentőszolgálat pedig egy sérültet kórházba szállított.

Körösszakál és Magyarhomorog között egy autó felborult pénteken. A komádi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, átvizsgálták, majd áramtalanították az autót. Az autó vezetője megsérült, a mentőszolgálat őt ellátta.

Este három személygépkocsi ütközött össze Debrecen közelében, a 48-as számú főúton. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki.

Kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze szombat délelőtt a 4-es számú főút apafai lehajtójánál. A személygépkocsiban ketten utaztak, akik közül az egyik beszorult a járműbe. Őt a debreceni hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. A tűzoltók elvégezték a járművek feszültségmentesítését, majd átvizsgálták azokat. A személygépkocsi egyik utasát a mentőszolgálat kórházba szállította. 

Összesen tizenöt alkalommal riasztották a tűzoltókat a szombati nap folyamán, Hajdú-Bihar megye több pontján fellobbant avar- és nádas tüzek oltására. Nádudvaron a nádas égett a 3405-öszámú főút mellet. Itt a püspökladányi hivatásos tűzoltók avatkoztak be egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. A nádas kapott lángra többek között Hajdúhadházon, Görbeházán, Debrecenben a Vekeri tónál, Biharugrán a Szilasi utcában és Balmazújváros közelében a Keleti- főcsatorna partján is. Avartűz miatt riasztották a tűzoltókat Görbeházára, Hosszúpályiba, Fülöpre, Komádiba és Hajdúszoboszló határába is. A tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el az égő aljnövényzetet.

Kettéhasadt fa miatt riasztották szombat délután a debreceni hivatásos tűzoltókat Debrecenbe, a Domokos Lajos utcába. Az egység motoros láncfűrész segítségével eltávolította a sérült ágakat.

Két személyautó ütközött össze szombat este Debrecenben, a Budai Nagy Antal és a Kuruc utca kereszteződésében.  A baleset következtében az egyik gépkocsi kidöntött egy villanyoszlopot. A debreceni hivatásos tűzoltók a járművek feszültségmentesítését végezték el. A járművekben összesen ketten utaztak, mindkettejüket kórházba szállította a mentőszolgálat. A beavatkozás teljes útzár mellett zajlott. 

Vasárnap délelőtt Püspökladányban, a Bolyai utcában ötszáz négyzetméteren égett a nádas. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Délután Hajdúhadházon, a Vénkert utcában két hektáron égett a száraz fű és a bokros terület. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Száz négyzetméteren égett a fű a debreceni Törköly utcában is. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Pród külterületén nádas égett foltokban tegnap. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. A hajdúböszörményi Damjanich utca végében is tűz volt, a debreceni egység vonult, egy vízsugárral oltották el a nádas tüzet. Kaba külterületén a 4-es számú főúton hétszáz négyzetméteren égett az árokpart. A kabai önkénteseket riasztották, akik egy vízsugárral végezték el az oltást. Bárándon, a Táncsics utca végében is égett a nádas. A püspökladányi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. Este pedig a létavértesi önkormányzati egység kapott riasztást. Hosszúpályiba, a Csata utcába vonultak, ott ezer négyzetméteres területet oltottak el.


Forrás és kép: http://hajdu.katasztrofavedelem.hu/hirek/3278
Fotós: Debreceni HTP, Hajdúböszörményi KÖ, Hajdúnánási HTP, Hajdúszoboszlói KÖ, Létavértesi ÖTP, Püspökladányi HTP

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek