Balesetek a havazásban
2019. január 07. 11:27
A hétvégén tizenkét műszaki mentésnél avatkoztak be a hivatásos tűzoltók Fejér megyében. A havazásban személygépkocsik sodródtak le az útról, több esetben felborult járműveknél segítettek az egységek. Szombaton a havazásban egy szivacsszállító kamion és egy autó karambolozott a 63-as főúton, a személygépkocsi sofőrjét a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül.

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személygépkocsi január 5-én kora reggel a zichyújfalui bekötőútnál. Az autót vezető férfit a mentők a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segítségével emelték ki a járműből, majd kórházba szállították. A személygépkocsit a tűzoltók drótkötéllel kerekeire állították, kihúzták az árokból és áramtalanították.

Kamionnal ütközött egy személygépkocsi január 5-én reggel a 63-as főúton, Aba-Belsőbáránd közelében. A szivacsokat szállító nyerges vontató pótkocsija az árokba csúszott. Az autó vezetője a roncsok közé szorult, őt a székesfehérvári hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a járműből. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a sofőrt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A kamiont a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett daruval húzták ki az árokból.

Kisteherautó és személygépkocsi ütközött január 5-én délelőtt Seregélyesen, a Széchenyi utca és a Dinnyési út kereszteződésében. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A mentők egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak.

Lesodródott a sztrádáról és a vadhálón átrepülve a tetejére borult egy személygépkocsi január 5-én délben az M7-es autópályán, a pákozdi pihenő közelében. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók az autót csörlővel kerekeire állították és áramtalanították. A járműből egy sérültet a mentők kórházba szállítottak.

Fagyasztott élelmiszert szállító kisteherautó borult fel január 6-án délelőtt Sárkeresztúr és Sárosd között. A 6209-es úton haladó jármű az árokba hajtott, ahol a partfalnak ütközött, majd az úton az oldalára borult. A sárbogárdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisteherautót, majd a sárosdi önkéntesekkel közösen, drótkötéllel kerekeire állították a járművet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a héten továbbra is januárra jellemző, téli időjárásra kell számítani, újabb csapadékkal. A téli időjárási körülmények között követendő biztonsági szabályokról részleteses ITT olvashatnak. Az érvényben lévő időjárási helyzetről a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig az http://utinform.hu/ -n lehet tájékozódni. Használják a katasztrófavédelem ingyenes tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t.

 

Forrás és kép: http://fejer.katasztrofavedelem.hu/hirek/3959
Fotós: pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs, székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek