Megyei események
2019. január 07. 10:57
Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 9 tűzesettel és 19 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két személygépkocsi ütközött össze Baján, a Deák Ferenc utcában, pénteken délután. A balesetben egy ember megsérült. A bajai hivatásos tűzoltók a gépkocsikat áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere Solton, a Nagymajori úton, pénteken délután. A tulajdonos a tüzet eloltotta. A solti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói az autót áramtalanították, a szükséges utómunkálatokat elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Szombaton hajnalban öt óra előtt nem sokkal érkezett az az állampolgári bejelentés, miszerint Baján, a Rákóczi Ferenc utcában ég egy ház. A helyszínen egy megközelítőleg száz négyzetméteres lakóépület tetőszerkezete, konyhája, előtere, terasza égett, valamint még egy farakás is. Az épület födém részének, mintegy harmada már a tűzoltók kiérkezése előtt beszakadt. A bajai hivatásos tűzoltók több vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. A tűzesetben nem sérült meg senki, a lakók rokonoknál lettek elszállásolva.

Egy személyautó árokba hajtott Kerekegyházán, az Arany János utcában, szombaton kora reggel. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók az árokból a járművet drótkötél segítségével kimentették. Személyi sérülés nem történt.

Három személygépjármű ütközött össze az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kecskemét térségében, szombaton délelőtt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók gépjárműveket áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt, ezt követően a helyszínt átadták a rendőrségnek. A balesetben nem sérült meg senki.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül hetven négyzetméter alapterületű laképület Solton, a Jókai utcában, szombaton délután. A solti, kalocsai és dunaújvárosi hivatásos, valamint solti önkéntes tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzeset során senki nem sérült meg.

Egy kisbusz és egy személygépjármű ütközött össze a 44-es számú főúton Nyárlőrinc térségében, szombaton délután. Az ütközés következtében a kisbusz felborult. A nyárlőrinci önkéntes és a kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Könnyű sérülésekkel szállították kórházba a mentők, annak a busznak az utasait, amely letért az úttestről és az út mellet lévő Kiskunsági-főcsatornában az oldalára borult, ahol egy gázvezetékre csúszott Tass határában, szombaton este. A buszon tartózkodó négy embernek egy arra haladó autós segített kimászni a buszt tetején lévő nyíláson. A műszaki mentést végző dunaújvárosi és fővárosi hivatásos, valamint a kunszentmiklósi önkormányzati és a szalkszentmártoni önkéntes tűzoltók, a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett áramtalanították a buszt, majd daru és egy munkagép segítségével leemelték a gázvezetékről.

Csólyospálos külterületén egy hatvan négyzetméteres lakóépület cserép és nád fedésű tetőszerkezete teljes terjedelmében égett, vasárnap hajnalban. A csólyospálosi önkéntes, a kiskunmajsai, a rúzsai, a kisteleki és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. A lakók rokonokhoz költöztek. Személyi sérülés nem történt.

Egy lakóépület kéménye melletti gerenda izzott Drágszélen, a Zöldmező soron, vasárnap délután. A kalocsai hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével az izzást megszüntették, és a födémet megbontották és hőkamerával a területet átvizsgálták, a kéményseprőt értesítették.

Kiskunhalason, a Róka utcában egy lakóház melléképületében keletkezett tűz, ahol öt négyzetméteren fa és papírok égtek, vasárnap délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépjármű félig árokba csúszott, Hetényegyháza határában, vasárnapról hétfőre virradóra. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a forgalmat akadályozó járművet kézi erővel kimentették. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépjármű letért az útról és az út mellett lévő fának ütközött Kecskeméten, a Dózsa György úton, hétfőn hajnalban. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült.

A hétvégén további kilenc esetben kérték a tűzoltók segítségét árokba csúszott járművek kimentéséhez, egy esetben lehasadt, nagyméretű faág eltávolításához, két esetben lakásba történő behatoláshoz, és három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

 


Forrás és kép: http://bacs.katasztrofavedelem.hu/hirek/3927
Fotós: Bács-Kiskun MKI - archívum

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek