Műszaki mentések a hosszú hétvégén
2018. november 05. 15:40
Öt esetben riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket műszaki mentésekhez az elmúlt hétvégén. rnrn

Kétemeletes társasház lógó díszburkolata veszélyeztette a gyalogosforgalmat Szombathelyen, a Széll Kálmán utcában szerdán a reggeli órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a vakolat darabokat eltávolították, majd körbekordonozták az épületet. Az eset kapcsán nem sérült meg senki.

Egy idős lakó lett rosszul otthonában és nem tudott a mentőknek ajtót nyitni Celldömölkön a Pápai utcában csütörtökön a reggeli órákban. A celldömölki önkormányzati tűzoltók az ablakon keresztül a lakásba bejutottak, majd kinyitották a bejárati ajtót és átadták a sérültet a mentőknek.

Tizennégy méter magas fa öles ága tört le, ami villanyvezetékre és egy ház tetejére esett Szombathelyen, a Mészáros József utcában pénteken reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a faágat feldarabolták, majd eltávolították. Az eset kapcsán nem sérült meg senki.

Elhagyta az úttestet, majd az árokba csapódva állt meg egy személyautó a 84-es főúton Nemeskereszttúr közelében pénteken az esti órákban. Az autóban ketten utaztak, akik öneröjükből el tudták hagyni az összeroncsolódott járművet, mindketten megsérültek a balesetben, őket a mentők kórházba szállították. A sümegi hivatásos és a jánosházi önkéntes tűzoltók vonultak a balesethez. Az egységek áramtalanították az autót, majd a közútra helyezték.

Munkagéppel toltatott egy gázcsonknak egy ember Sótony településen, a József Attila utcában szombaton délután. A sárvári hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik mérőműszereikkel folyamatos méréseket végeztek, majd a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereket, akik csőszorító segítségével gázszivárgást megszüntették. Az eset kapcsán nem sérült meg senki.

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság


Forrás és kép: http://vas.katasztrofavedelem.hu/hirek/3893

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek