Öt műszaki mentéshez vonultak tűzoltók
2018. október 08. 09:55
Összesen három személyi sérültnél kellett segítséget nyújtanirnrn

Pénteken délelőtt Szombathelyen a Németh Pál utcában egy üresen álló telekre behajtó kisteherautó letörte a talajszint feletti gázcső végelzáró csapját. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a gázcső eltömítésével a gázszivárgást megszűntették, majd a helyszínt a gázmű szolgáltató szakembereinek átadták a közmű kijavítása céljából. A káresetnél személyi sérülés nem történt.

Fotó: Szombathelyi KVK

Ugyancsak pénteken délelőtt Szombathelyen a Márton Áron utcai óvoda területén lévő mintegy tíz méter magas fáról egy körülbelül három méteres ág letört, ezzel veszélyeztette az udvaron játszó óvodásokat. A szombathelyi hivatásos tűzoltók tűzoltó mentőkötéllel és kéziszerszámok segítségével eltávolították a veszélyesen lógó faágat. Az esetnél nem sérült meg senki.

Szombaton délután Szombathelyen a Bólyai János utca egyik társasházi lakásában egy idős ember elesett, nem tudott ajtót nyitni a rokonainak. A segítségére siető szombathelyi hivatásos tűzoltók a bejárati ajtót felfeszítették, ezzel biztosítva a mentőszolgálat munkatársainak a sérülthöz történő bejutást és az ellátását.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott egy kisteherautó vasárnap késő délután a 88-as számú főút Sárvár és Vát közötti szakaszán. A balesethez a sárvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentést. A balesetben egy ember megsérült, akit a mentők kórházba szállítottak. A műszaki mentés idején a főút érintett szakaszát félpályán lezárták.

Fotó: Sárvári HTP

Szintén vasárnap, késő este Bozsok település közelében egy személygépkocsi az útpályát elhagyva az út melletti vízelvezető árokba borult. A helyszínen a kőszegi önkormányzati, a bozsoki és kőszegszardahelyi önkéntes tűzoltók végezték a műszaki mentést. A közlekedési balesetben egy ember sérült, őt a mentők a helyszínen látták el.

Indexfotó: Illusztráció


Forrás és kép: http://vas.katasztrofavedelem.hu/hirek/3846

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek