I. Zala Tűzoltó Kupa
2018. május 08. 12:53
Tűzoltó majálissal egybekötve vette kezdetét az önkéntes tűzoltók új versenysorozata az I. Zala Tűzoltó Kupa Lakhegyen.

A versenysorozat fő célja, hogy Zala Megye, mentő tűzvédelmében résztvevő szervezetek csapatai, versenyszerű keretek között mérhessék össze felkészültségüket egy olyan versenyszámban, melynek hagyományai a hivatásos-, az önkormányzati és létesítményi tűzoltóságok, továbbá az önkéntes tűzoltó egyesületek tekintetében is azonosak.

Az I. Zala Tűzoltó Kupa nyílt versenysorozat, melyen az ország bármilyen tűzvédelmében résztvevő csapata részt vehet. A verseny szervezők célja a Zala Tűzoltó Kupa által a kupagyőztesi cím és a fordulók végén a kupa odaítélése a legfelkészültebb csapatnak.

Az első versenyen négy önkéntes tűzoltó egyesület hét csapatot indított a meghirdetett férfi, női és ifjúsági „retro” kategóriában. A csapatoknak kismotorfecskendő–szerelési képességeiket kellett bemutatni. Egész pontosan egy köbméter vizet kell minél gyorsabban a kismotorfecskendő segítségével minél előbb két vízsugáron keresztül a kijelölt céltáblába irányítani.

A Lakhegyi fordulóban férfi kategóriában Alsópáhok ÖTE, női kategóriában Lakhegy ÖTE, Ifjúsági kategóriában pedig a Lakhegy ÖTE csapat diadalmaskodott.

A verseny következő fordulója Alsópáhokon kerül megrendezésre 2018. június 9-én.


Forrás és kép: http://zala.katasztrofavedelem.hu/hirek/4435
Fotós: Lakhegy ÖTE

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek