Beszámoltak a téti önkéntesek
2018. február 07. 11:33
Február 04.-én évértékelő állománygyűlést tartott az önállóan beavatkozó Téti Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Az értekezleten részt vett Báner Attila tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese, Sári Ákos tűzoltó alezredes a győri katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője és Bíró István tűzoltó alezredes, győri tűzoltóparancsnok.

Tét félúton helyezkedik el Győr és Pápa között, így közel 20 perccel gyorsabban érkezik a tűzoltói segítség az egyesület által a város lakóihoz és a környező településeken élőkhöz, ha tűz vagy baleset történik. A tavalyi évben 56 eseményhez vonultak az egyesület tűzoltói, 27 műszaki mentésnél avatkoztak be, tűzesetet 29 alkalommal számoltak fel, ebből tizennyolcszor önállóan avatkoztak be. Az önként vállalt 4500 órányi készenlétet jócskán meghaladóan 7366 órát teljesítettek. A parancsnok beszámolójából kiderült, hogy az egyesület tagjai a tűzoltás-műszaki mentésen túl jól szerepeltek a különböző versenyeken is. Az utánpótlást is fontosnak tartják, a kisebbeknek tábort szerveztek, de a folyamatos képzésükről is gondoskodnak. Az év során gyakorlatokat, oktatásokat szerveztek, jelenleg a márciusban várható minősítő gyakorlatra készülnek. Az egyesület gazdálkodása stabil, folyamatosan fejlesztik technikai felszereléseket. 2017-ben közel 3.000.000 forint támogatás érkezett a katasztrófavédelemtől.

A meghívott elöljárók megköszönték az egyesület vezetőségének és a tagoknak az áldozatos munkájukat, továbbá a katasztrófavédelem folyamatos támogatásáról biztosították a jelenlévőket. Kiemelték, hogy a téti önkéntesek amellett, hogy a térség biztonságát növelik, az ifjúság nevelésére és a közösség építésére is nagy gondot fordítanak.


Forrás és kép: http://gyor.katasztrofavedelem.hu/hirek/3816

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek