Pályázat az önkéntes tűzoltó egyesületek részére
2015. május 19. 21:17
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetséggel közösen pályázatot írt ki az önkéntes tűzoltó egyesületek 2015. évi támogatására. Idén a központi költségvetés a tavalyi évhez képest százmillió forinttal több, négyszáz millió forint összeget biztosított a tűzoltó egyesületek támogatására, amelyből az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázati támogatása mellett a beavatkozó egyesületek támogathatók
A pályázat célja az önkéntes tűzoltó egyesületek működéséhez, felszereltségük javításához, az önkéntes tűzoltók szakmai képzéséhez, valamint szertárépítéshez, felújításhoz való hozzájárulás a vállalt tűzoltói feladatokhoz kapcsolódóan. A megemelt támogatási összeg mellett növelték az egyes egyesületi kategóriákban pályázható keretösszeg mértékét, továbbá az idei évben bővült a pályázható eszközök köre is. Szintén új elem az idén, hogy az egyesületek az informatikai eszközök keretében asztali, vagy hordozható számítógépekre is pályázhatnak, valamint forma- és egyenruhával kapcsolatos költségek is elszámolhatók.
 
Az idei pályázat a korábbihoz képest rugalmasabb elszámolást biztosít, amelyek között szerepel az üzemeltetési költségek és a szertárépítés, valamint a felújítás előfinanszírozási lehetősége, amely hatékonyabbá teszi a pályázati célok megvalósítását.
 
A pályázatok beadási határideje a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokra 2015. június 18. Az országos tűzoltósági főfelügyelőhöz legkésőbb július 15-ig kell beérkezzenek a pályázatok. Az elbírálás, valamint a támogatási javaslat jóváhagyása legkésőbb 2015. július 30-ig megtörténik.
Letölthető dokumentum(ok):

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek