Csaknem minden önkéntes tűzoltó egyesület támogatást kap
2013. július 31. 16:54
Az önkéntes tűzoltó egyesületektől beérkezett háromszázhatvankilenc pályázatból 367-et hagyott jóvá Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató. Ennyi egyesület nyert támogatást valamilyen formában a rendelkezésre álló 120 millió forintos keretösszegből. A döntésre egy előkészítő-bizottság tett javaslatot a főigazgatónak, két pályázó igényét pedig már ez a testület sem javasolta támogatni.

A pályázatok elbírálását egy szakmai bizottság végezte a múlt héten, az előzetesen elfogadott szempontrendszerek figyelembevételével. Eszerint előnyt élveztek az üzemanyagköltséggel, a tűzoltógépjármű és a tűzoltótechnika javításával, a felújítással és a felülvizsgálattal, a felújított légzőkészülékek és tűzoltótechnikai védőeszközök átadásával, valamint az oktatással, a vizsgáztatással és a pályaalkalmassági vizsgálatokkal kapcsolatos igények. A bizottság javaslatait végül az országos katasztrófavédelmi főigazgató hagyta jóvá.
 
A keretösszegből megvalósuló támogatás valamely formáját 367 önkéntes tűzoltó egyesület nyerte el, két egyesület igényét utasította el a bíráló bizottság. A BM HEROS Zrt. négy pályázónak – a keretösszegen túl – összesen 849 ezer 385 forint értékű munkadíjat is felajánlott.
 
Az önkéntes tűzoltó egyesületeket a katasztrófavédelmi igazgatóságokon, illetve a velük együttműködési megállapodást kötött hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon keresztül értesítik a pályázati döntésekről.
 
A pályázat következő fázisát jelentő szerződéskötések előkészítése a döntés megszületése után szinte azonnal megkezdődött.
 

Letölthető dokumentum(ok):

vissza...


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek