Ismét benépesül a Fő tér - IV. Vas Megyei Tűzoltó Találkozó SzombathelyenIsmét benépesül a Fő tér - IV. Vas Megyei Tűzoltó Találkozó Szombathelyen
2018. szeptember 17. 12:28

A hagyományokhoz híven idén is Szombathelyen találkoznak a Vas megyei hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók szeptember 22-én.

Önálló standdal a szombathelyi pályaorientációs kiállításonÖnálló standdal a szombathelyi pályaorientációs kiállításon
2018. szeptember 14. 09:44

A Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület saját standdal vett részt a III. Vas Megyei Karrierhét Pályaorientációs Show és Állásbörzén szeptember 10-14-én, Szombathelyen az Aréna Savariában.

Horgászverseny PüspökladánybanHorgászverseny Püspökladányban
2018. szeptember 11. 15:48

Huszonnégy órán keresztül versenyeztek a csapatok azon a horgászversenyen, amelyet a Püspökladányi Szent Flórián Közhasznú Önkéntes Tűzoltó és Sport Egyesület szervezett szeptember 6-7-én. A helyszínt a püspökladányi 5. számú horgásztó adta, ahol a verseny előtt sorsolással döntötték el, hogy a csapatok mely „beállóból” dobhatják be botjaikat.

Önkéntes Tűzoltó Egyesületek szakmai egyeztetése Veszprém megyében
2018. szeptember 11. 12:39

Három különböző helyen, Ajkán, Zircen és Badacsonytomajon tartott szakmai egyeztetést a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megyében működő 27 önkéntes tűzoltó egyesület vezetőivel, képviselőivel. A találkozó apropóját a szakmai szabályok változása adta, hiszen augusztus 23-án jelent meg a Hivatalos Értesítőben az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatásának, tűzoltószakmai ellenőrzésének katasztrófavédelmi feladatairól szóló BM OKF utasítás.

Családi nap SzeghalmonCsaládi nap Szeghalmon
2018. szeptember 10. 12:08

Családi napot tartott a napokban a szeghalmi hivatásos tűzoltóság a szeghalmi Várhelyi Ifjúsági Táborban a Széchenyi Ödön Tűzoltó Sport Egyesület támogatásának jóvoltából.

Fotókiállítás a tűzoltókrólFotókiállítás a tűzoltókról
2018. szeptember 10. 10:35

10 év fotói a lánglovagokról címmel nyílt kiállítás szeptember 7-én Székesfehérváron. A képeket Koppán Viktor Dávid fotográfus, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnöke, a Fejér Megyei Hírlap munkatársa készítette. A tárlatot Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató és Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, székesfehérvári tűzoltósági felügyelő méltatta a megnyitó ünnepségen.

Vizes gyakorlatok az önkénteseknekVizes gyakorlatok az önkénteseknek
2018. szeptember 10. 09:45

A megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek minden év augusztusában és szeptemberében összevont taktikai vizes gyakorlatot tartanak, amelynek célja az állomány szakmai felkészültségének, a felszerelések üzemképességének és műszaki állapotának felmérése.rn

Önkéntes tűzoltók versenyeztek SáráspusztánÖnkéntes tűzoltók versenyeztek Sáráspusztán
2018. szeptember 08. 16:39

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség szeptember 8-án, szombaton már ötödik alkalommal szervezte meg a körzeti versenyen kategóriájukban legjobb eredményt elért csapatoknak a megyei gyermek-, ifjúsági- és felnőtt önkéntes tűzoltóversenyt a sáráspusztai kiképző bázison.

Gyakorlaton vettek részt a települési önkéntes mentőcsoportokGyakorlaton vettek részt a települési önkéntes mentőcsoportok
2018. szeptember 07. 23:47

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség irányítása mellett tartották meg a Hosszúhetényi, Szászvári települési önkéntes mentőcsoport, valamint a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület együttműködési elméleti és begyakorló képzését, gyakorlatát.

Méltó gazdát kaptak a gépjárműfecskendőkMéltó gazdát kaptak a gépjárműfecskendők
2018. szeptember 07. 19:18

Három évvel ezelőtt szerezte meg az önálló beavatkozásra feljogosító minősítést Törökkoppány, Szorosad és Kára Községek Tűzoltó Egyesülete. Ma új járművek álltak a környékbeli települések szolgálatába.

Hírarchívum


Hírek Pályázatok Kérdések és válaszok Elérhetőségek